Nieuws - 12 oktober 1995

Splinters

Splinters

  • Het portret van de Landbouwuniversiteit, met een bestuurscentrum van vijf verdiepingen, heeft iets Zuideuropees: een wit statig gebouw met cipresachtige bomen omgeven door een wijngaard met twee trekkertjes. Op de keerzijde van de poster van Marcel Doorduin heeft de Wageningse studentenorganisatie, ten behoeve van de studenten, de belangrijkste telefoonnummers afgedrukt. En de tekst: De afdeling Voorlichting distantieert zich nadrukkelijk van de beeldvorming die van de genoemde illustratie uitgaat. Die prent, te verkrijgen bij de WSO, tel. 411012, willen we dus niet zien op afdelingen, vakgroepen, instituten van de LUW. Is dat duidelijk? Mooi.

  • Als de consument een paar duppies meer wil dokken voor zijn eten, kunnen wij boeren best aan alle milieu-eisen voldoen. Die uitspraak, in tal van varianten, kent u wel. Nou, de consument wil dus een paar duppies meer betalen, want 's lands grootste grutter gooit het Nederlands rundvlees eruit en levert voortaan alleen duurder Iers koeievlees. Die grutter is heus niet gek en houdt zijn omzet goed in de gaten.

  • Oud-mestminister Piet Bukman beweert in de NRC dat ie de Prioriteitennota van zijn opvolger in acht dagen had kunnen schrijven. Had ie dus moeten doen.

  • Veertigduizend piek, schoon in het handje, krijgt een midden- of kleinbedrijf als het een net afgestudeerde in dienst neemt. Tsja, je moet als minister van Onderwijs iets als je de universiteiten opdraagt kneuzen op te leiden.

  • Onderzoekers op uw plaatsen, klaar....af! In Brussel ligt vierhonderd miljoen gulden voor Nederlands onderzoek. Go for it.

  • Eindelijk weer eens een all time best: het aantal varkens in Nederland is door het mythisch plafond van veertien miljoen geschoten. Maar het mestbeleid ligt op schema. Ja hoor.

  • Beetje treurig toch: komen de reunisten na vijftig jaar terug naar Wageningen, moeten ze 's middags naar de verenigingen. Leuk voor de Ceresklanten, want op het corps weten ze van traditioneel wanten, maar de Unitariers...Die club is allang geen studentenvereniging meer, vergat een afspraak met alumnus Vredeling over het programma en had de oud-studenten weinig te bieden. Jammer, jammer, jammer.