Nieuws - 5 oktober 1995

Splinters

Splinters

  • We beschikken nu over de complete kennis van de natuurwet en weten dat we alles kunnen bereiken wat we willen bereiken. Nee, dit is geen citaat van een doorgedraaide fysisch-chemisch systeembioloog, werkzaam bij Ecologische landbouw. Dit is een citaat van de Maharashi. Inhuren maar.

  • RTL 4, 5 of 6, wat kan 't schelen. Bij een van die commercielen vroeg quizmaster Bart: Weet u in welke plaats de Landbouwhogeschool ligt? Nee, natuurlijk wisten de kandidaten dat niet. Antwoord van Bart: Wageningen. We geven het toe, tegen zoveel domheid kan een campagne niet op.

  • 't Schijnt echt waar te zijn: marihuana heeft belangrijke medische eigenschappen. Zo schijnt het blind worden door glaucoom te kunnen voorkomen, spasmen en tremor tegen te gaan en misselijkheid door chemotherapie weg te nemen. Jammer toch, die irrationele afkeer van zo'n, ook voor de landbouw nuttig, vierde gewas.

  • De moderne jongere, meldt Adformatie, valt voor intelligente grappen, kleedt zich niet in de produkten van slechts een merk en voelt zich verraden door de media als die een trend suggereren. Eindelijk kijken de marketeers eens niet alleen naar de gemiddelden van cijfertjes, maar gewoon om zich heen, want volgens ons is er niets nieuws onder de zon.

  • Tip voor onze voorlichters: National Geographic is marktleider van de buitenlandse bladen in Nederland. De Benelux-editie heeft een oplage van 75.000 en voor nog geen piek per lezer kan het LUW-gevoel worden overgebracht op een bewuste, internationaal georienteerde doelgroep. We geven het maar even mee.

  • Het gaat niet goed met de Efteling: het mooiste pretpark van Europa zoekt een beleidsmedewerker.

  • Probeer tevoren te weten te komen wat de uitkomst van het interview moet gaan worden en Zorg dat u het interview leidt. Enkele tips uit het foldertje Contacten met de pers van de stichting Voorlichting brood. Ook handig om te weten: Zorg dat u een aantal goede boodschappen paraat heeft. Wij blijven voorlopig even bij de bakkers uit de buurt.

  • In de NRC-column van Ton van Raan, de publikatieteller uit Leiden, wordt een nieuwe standaard onthuld voor excellente wetenschappers: de Harvard-klasse. Een Leidse fysicus en een Utrechtse chemicus zitten op twee Harvardjes. Helaas, er worden geen Wageningers genoemd, hoewel Wageningen de Nederlandse universiteit is als het gaat om aantallen promoties per jaar. Onbedreigd nummer een. Dat wilden we even kwijt.