Nieuws - 21 september 1995

Splinters

Splinters

  • Denkt u ook vaak bewonderend: Waar haalt 'ie 't vandaan? Neem nu zo'n Nuis. De man doet iets hoogs met onderwijs. Scholieren kiezen bewust voor een opleiding, blaat ie, en dus mogen ze best in een vierjarig keurslijf worden gewrongen. Uit Wagenings onderzoek onder scholieren blijkt dat in 6-VWO meer dan zestig procent geen flauw idee heeft wat ze waar willen studeren. Zouden nou niet een paar van die honderden ambtenaren zich bezig kunnen houden met rondkijken in de werkelijkheid?

  • Bij de gemeente Wageningen is het aantal verwerkte A4-tjes gestegen van 24 duizend in 1990 tot 43 duizend in 1994. Door het gebruik van pc's produceren ambtenaren steeds meer stukken. Daarbij houden ze zich niet aan de huisstijl, ondertekenen verkeerd, maken taalfouten, gebruiken verkeerde gegevens en versturen de stukken niet op juiste wijze. Minder pc's uitdelen zou je zeggen, maar nee, de gemeente breidt de afdeling tekstverwerking uit tot 1,7 formatieplaats (4,2 formatieplaats vast en 2,9 tijdelijk)". Weer een ambtenaar die zijn pc kwijtraakt.

  • De econologie moet economie en natuur met elkaar in balans brengen.??? Ook mistig is de constatering dat de chaotisering van de wereld ook Nederland bereikt. Ook in Den Haag hebben kennelijk teveel ambtenaren een eigen pc.

  • Wageningen blijkt de leukste studentenstad van Nederland, maar volgens voorlichter Rien Bor in De Gelderlander zal de universiteit dit feit niet als pr gaan gebruiken. Wereldonwijs in Wageningen zullen we maar denken.

  • Het slechte nieuws is dat er in Nederland niet 21 duizend verslaafden aan harddrugs zijn, maar 28 duizend Het goede nieuws is dat niet zestig procent, maar slechts veertig procent zich ook bezighoudt met criminele activiteiten. Maakt de facto dus niet gek veel uit.

  • Van Aartsen, ja die van Landbouw, zou best een fusie willen tussen de agrarische hbo's en de Landbouwuniversiteit. 't Is maar goed dat hij daar op Prinsjesdag niet op terug is gekomen, want Larensteinbaas Hijink wil het helemaal niet. Dat zegt ie tenminste dreigend tegen De Gelderlander. Ja, wie is hier nou de baas.

  • Ambtelijk onderwijs- en onderzoekschef mr Hans Verver vreest dat de Landbouwuniversiteit toch wel een leerfabriek aan 't worden is. Dat mag hij natuurlijk vinden, maar zoiets zeg je niet in een openbare commissievergadering. De rector fronste dan ook.