Nieuws - 7 september 1995

Splinters

Splinters

  • Studentenhuis Herenstraat 6 krijgt geld van de gemeente om de boel op te knappen. Onder een voorwaarde: dat de bewoners ophouden met rotzooi trappen. Moeten ze de poet terugbetalen als ze zich niet aan de afspraak houden?

  • Wellicht ten overvloede: de coffeeshops zitten niet vol met scholieren die eight miles high de wereld beschouwen. Uit het landelijk scholierenonderzoek blijkt dat slechts zeven procent van de bloem der natie haar zakgeld op deze manier opstookt. Drank is een stuk populairder: een derde van de jonkies verzuipt 25 gulden per week. Daar word je groot van, zullen we maar denken.

  • Een ander cijfertje: Wageningse eerstejaars gaan trouw naar school. Alleen bij tropisch landgebruik volgt nog niet de helft vrijwel alle colleges. De andere eerste-trimestervakken scoren boven de tweederde. Ze willen dus best, Jo.

  • De CAID gaat met voorlichting praten over LU-tasjes, -petjes, -truien en wat dies meer zij voor introductielopers. Dat soort promotie moet je inderdaad gewoon aan studenten overlaten, maar er zal wel geen budget voor zijn.

  • Met veel bombarie werd de chipkaart voor studenten gelanceerd: alle informatie en diensten op een plastic flapje. Helaas: een Wageningse buschauffeur, zo meldt Trouw, kende het SF-kaartje niet en donderde de beduusde student zijn bus uit. Ach ja, vooruitgang.

  • Het gaat goed met de akkerbouw. Volgens het Landbouweconomisch instituut kon de gemiddelde akkerbouwer in 1994 zelfs meer dan 50.000 gulden opzij leggen. We zullen deze cijfers wel weer heel anders moeten lezen.

  • De schade bij boeren door de bijna overstromingen vallen daarentegen een stuk hoger uit dan geraamd. Dit moeten we beslist niet anders lezen. n Ze zijn er in Den Haag nog steeds niet uit wat de mestnorm moet worden. Maar hij hoeft pas in 2005 gerealiseerd te zijn. We houden u, net als de afgelopen tien jaar, op de hoogte.

  • 't Blijft toch mager; een opening academisch jaar zonder hoogleraren in vol ornaat. Dat de concernleiding dan uit armoe het podium beklimt om de parade af te nemen is tot daaraan toe, maar wat deed de hoogste ambtenaar van de universiteit toch in dat gezelschap? Doe volgend jaar toch maar gewoon het college van dekanen. Het is, ondanks Ritzen, nog steeds een academisch jaar.