Nieuws - 10 augustus 1995

Splinters

Splinters

  • Met Milly gaat het inmiddels ietsje beter, maar hoe gaat het met Laura? U weet wel, Laura, het decentrale automatiseringssysteem van de Rabobank. Gestart in 1989 en in 1994 bijgesteld wegens gebrek aan functionaliteit. Laura heeft een moeilijke tijd gehad, hoewel enkele banken de toestand hebben verlicht met een KTO.

  • Een KTO is een korte termijn-oplossing. De Rabobank moest alle applicaties en toepassingen zelf ontwikkelen. Arme Laura is voorlopig niet meer dan een werkplek-integratie-project. Ach, het is moeilijk om tot een oplossing te komen, zeggen de verantwoordelijken.

  • De Hamburgse fruitimporteur Port is een opvallende protestactie begonnen tegen het Europese landbouwbeleid: hij gaat op het waddeneiland Rugen biologische bananen onder glas verbouwen.

  • Port heeft ruzie met de EU omdat hij geen bananen uit Latijns-Amerika mag invoeren. Hij pakt ze nu terug: wadden-bananen kweken is uit het oogpunt van energiepolitiek weliswaar zwakzinnig, maar met haar subsidiebeleid steunt de EU dit zelfs", meldt het bedrijf in het Agrarisch Dagblad.

  • De Landbouwuniversiteit moet de komende tijd niet te veel verwachten van Den Haag; de ministers waarmee de universiteit zaken doet performen slecht. Zowel Van Aartsen (landbouw) en Ritzen (onderwijs) als Pronk (ontwikkelingssamenwerking) hebben weinig invloed op het kabinetsbeleid, blijkt uit een enquete van Elsevier.

  • Uit een enquete van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat Van Aartsen door 1398 ondervraagden wordt gezien als de slechtste minister in het kabinet. De landbouwminister krijgt een 5,3 voor sympathie. Daarmee blijft hij Ritzen net voor, die een 5,2 scoort.

  • Even een intelligentietest. Wat zegt de Veluwepost hier? De tuin ligt laag, maar ook weer zo laag, dat hij 's winters onder water loopt, althans bij gemiddelde waterstanden. Anderzijds ligt hij toch niet laag genoeg als men uitgaat van de opgegraven fundamenten van de kasteeltorens." De vraag luidt: Hoe hoog moet de tuin liggen, en waarom?

  • De outplacement-tip komt deze keer van Pieter Winsemius, voorzitter van Natuurmonumenten: Loop vanavond eens door het groen. Het is prachtig buiten. Natuur laat je leven."