Nieuws - 1 juni 1995

Splinters

Splinters

  • Ons college zal binnenkort een structuurcommissie instellen om voorstellen te ontwikkelen voor ling van de aandacht voor de bodemkunde.... Toch fijn als je als externe relatie van de LUW op de hoogte wordt gehouden.

  • Heeft u dat nou ook? Dat uw van werken zo moe wordt....U bent niet de enige, hoor en daarom trekt NWO 6.5 miljoen gulden uit voor onderzoek naar psychische vermoeidheid en arbeid. Waarom zegt nou niemand meer: Kom op, niet zeiken, schouders eronder.

  • Vroeger mocht van de georganiseerde landbouw beslist niet bezuinigd worden op landinrichtingsprojecten. Ook hier is het nu perestroika wat de klok slaat: Een fundamentele discussie over landinrichting is gewenst. Ze bedoelen: niks niet natuur, blijf met je p... van onze grond af!

  • De Groningse universiteit mag in Leeuwarden een propaedeuse in Recht en Economie geven. Dat mochten ze al en dat deden ze ook allang, maar nu mag het weer, omdat zich geen nieuwe feiten hebben voorgedaan die m.i. een nieuwe toetsing van de doelmatigheid noodzakelijk maken. Hoeveel ambtenaren zouden bij deze brief betrokken zijn geweest?

  • O.k. het haalt het niet bij het leed dat de 25 miljoen van de LU veroorzaakt, maar het is een kenmerk van beschaving om in barre tijden stil te staan bij het leed van anderen. Daarom memoreren we hier de actie van Irene Hupkens voor een skeelerbaan in Noordwest. En zeg nu niet dat dit leed te klein is, want je zal maar 14 jaar oud zijn en in Noordwest niks te puberen hebben...dan ga je dus voor het hoofdgebouw hangen.

  • Studenten in ons Amsterdams zusje Folia: Ze mogen best iets van ons eisen. Da's mooi.

  • Ook uit Folia een citaat van de PvdA- en Teleac-prof Rik van der Ploeg, geen familie: Docenten in Nederland zijn de meest vertroetelde dieren ter wereld. Ze staan hooguit acht uur voor de klas en toch weigeren ze opstellen na te kijken. In plaats daarvan geven ze multiple-choicetentamen na multiple-choicetentamen.

  • Van der Ploeg meldt ook nog dat de menselijke creativiteit bij 17-jarigen op een hoogtepunt is. Oeps, bij de Landbouwuniversiteit is meer dan de helft van de personeelsleden ouder dan 44 jaar en slechts een fractie jonger dan 25.

  • Politieke berichten: Nederlandse parasiet mogelijke oplossing voor bestrijding van naaktslakken in Europa.

  • Vorige week was mijn cholesterolspiegel zo hoog, dat je me op brood had kunnen smeren. Een citaat uit 19 NU over de complete verwarring in vetland. De consument is temidden van alle cissen en transen het spoor bijster.