Nieuws - 27 april 1995

Splinters

Splinters

  • Emeritus hoogleraar plantenfysiologie J. Bruinsma betuigt in de NRC instemming met het uit het verplichte biologiepakket schrappen van de evolutietheorie. Biologie kan toe met de Goddelijke vonk; details, nou ja details, over die gebeurtenis worden behandeld in een ander, niet verplicht, vak. En zo poogt de LUW een stukje markt van fundamentalistische christenstudenten aan te boren. Alle beetjes helpen; goed werk Bruinsma.

  • Aangezien het mobiliteitsbureau maar twee personeelsleden per kwartaal in het loopbaantraject stopt, gaan we door met onze schriftelijke leergang outplacement. Deze tips komen uit de Volkskrant. Lichtjes achterover, maar niet hangen, in de stoel; armen niet over elkaar slaan; hoofd niet voorover laten hangen, maar ook niet te ver naar achter... 't zijn maar een paar tips voor de non-verbale taal in het outplacementcircuit.

  • Ook nuttige aanwijzingen voor het betreden van netwerklokaties: geen grote stappen, niet wijdbeens lopen, niet zwaaien met de armen, rug recht...Oh ja, niet te hard lachen om uw eigen grappen, maar dat wist u al.

  • Nog een tipje voor de wat jongere loopbaners: wordt Joepie, jong, ondernemer, eigenzinnig en prestatiegericht. Er zijn al 35.000 starters per jaar, tegen 15.000 in 1980. Bedenk: de markt is een Maaslander. Hoeveel starters weer ontstarten vermeld het ondernemersmagazine Visie niet.

  • Blijf leren...het verhoogt de baankans met zestien procent! Op zo'n tip kun je dus promoveren.

  • Trouw, Vrij Nederland en Het Parool... waren in ieder geval goed in de oorlog. De andere grote schipperden en de Telegraaf was in ieder geval fout. Dat hoef je ze niet na te blijven dragen, maar om nu de Telegraaf nationale bevrijdingskrant te laten maken... 't Is lang geleden, zullen we maar denken.

  • Je bent speciaal aangetrokken voor het bevrijdingsfeest in de Landbouwstad, ambtelijk verantwoordelijk voor de festiviteiten (vooral muziek) en dan meld je in de bevrijdingskrant, voornamelijk een muziekkrant, dat je weinig verstand hebt van muziek.... Dat kan alleen in Wageningen. Logisch dat er dan in Wageningen twee podia zijn met diverse artiesten. Ook logisch dat burgemeester Jager weg wil: in deze stad kan veel, maar er gebeurt voortdurend niks.

  • Kop in het Gelders dagblad op 24 april en PR-nightmare: Milieubeleid LU deugt niet. Misschien moet het afdelingshoofd Veiligheid en milieu een LU-brede nota aankondigen.

  • Belangwekkend bericht voor beleidsambtenaren. Gronings promovendus zegt dat de produktie van papier goedkoper en schoner kan. Kwestie van vibreren en fluidiseren.

  • Collegelid in Utrecht kreeg anderhalve ton mee om collegelid in Brabant te worden. Nu begrijpen we de bezwaren van de hogescholen tegen de universitaire bestuurscultuur wat beter.