Nieuws - 20 april 1995

Splinters

Splinters

  • We lenen het van Elseviers, die het leenden van Fortune: een handige outplacement checklist. Als u niets meer bijleert en niet wordt uitgenodigd voor cursussen is de situatie zorgelijk. Als u ook nog eens niet op uw eigen vacature zou worden aangenomen, is een goed gesprek met uw partner aanbevelenswaardig. De Prozac moet voor het grijpen liggen als u uw functie niet in twee minuten uiteen kunt zetten en u geen idee heeft waar u, afgezien van uw huidige baan, terecht kunt. Bezoek beslist uw vakbondsman als u geen lol meer heeft in uw werk en helemaal als u bang bent uw baan te verliezen. Hopelijk discrimineert de lijst op de LUW. n Landbouwvoorman Doornbos vindt het niet eerlijk dat boeren worden beschouwd als zeurpieten. Als 'ie nou eens ophoudt met zeuren.

  • PR-nightmare: Halen we eindelijk de Drie van de Volkskrant, krijgt de betreffende UHD de kwalificatie onvermoed rabiaat rechts. Onze voorlichtingskundige H. Lamers ziet overal anarchie en pluralistische chaos: twaalf miljoen niet-kerkelijk gezinden, kinderen van de duisternis, zweren samen tegen het katholieke volksdeel. Ach, we pakken zo een stukje marktaandeel bij fundamentalistisch-katholieke studenten. Goed werk Lamers.

  • Altijd al geweten: opgefokte types studeren filosofie of theologie. Dat blijkt uit een artikel over stress bij studenten in ons Amsterdams zusje Folia. Relaxte types blijven dichter bij de werkelijkheid en doen biologie.

  • Efficient en modern die pluimveeslachterijen; nee, die waren niet op de Duitse TV. De Pluimveetrofee 1995 is dit jaar gegaan naar een apparaat dat smaakvol en volautomatisch darmen uit de kippen rukt. De kuikenversnipperaar viel helaas weer buiten de prijzen.

  • De Nederlandse landbouw is uiterst innovatief. Groninger akkerbouwers gaan heilzame chinese kruiden verbouwen en verwerken tot korrels. Gezond, biologisch, homeopathisch en alternatief...Toch jammer dat het initiatief niet van akkerbouwfetisjist Paul Struik komt, maar van de Rijksuniversiteit Groniningen. Er gaat straks 26 miljoen om in het project. n Veel promotalk tijdens het Wageningse circus Nuis, zelfs van een Velps collegevoorzitter: Wat zich afspeelt in het hbo heeft, naar mijn oordeel, best wel aanvaardbare resultaten opgeleverd. Blijven oefenen Hijink. n Circusdirecteur Barend Biesheuvel de meest scherpzinnige van het stel: De echte overheidstaken komen in de knel, omdat de politieke moed ontbreekt elders in te grijpen waar het wel moet.