Nieuws - 6 april 1995

Splinters

Splinters

  • Wegdefinieren. Puristen zullen het woord vergeefs in het woordenboek zoeken, maar de meesten begrijpen het onmiddellijk. In het blaadje van de vakbond MHP windt een oud-voorzitter zich erover op. Feitelijk is het werkloosheidscijfer twintig procent, maar dat staat niet goed. Dus worden WAO'ers, gedwongen VUT'ers en bijstandswerklozen maar niet meegeteld. Teneinde de staatsschuld een vriendelijk aanzien te geven, worden onze spaarcenten, het vermogen van het pensioenfonds, eraf getrokken. Uit de inflatiecijfers worden indirecte belastingen geschrapt, enzovoorts, enzovoorts. Desinformatie. Dat is het dus.

  • Bij het Leids academisch ziekenhuis wordt heel wat af en aan gesleept. Alles komt meestal wel op de goed plek terecht. Niemand weet echter waarom en hoe. Dat gaat dus onderzocht worden. Wedden dat als ze het transport rationaliseren, alles misgaat?!

  • Revolutie in theezakjesland. Adformatie meldt dat Lipton komt met een theezakje dat niet kan nadruipen. 't Is een idee van Unilever.

  • Trendtip voor de outplacement recepties: wodka gaat het helemaal maken.

  • Oke, het zijn anarchisten op het WEB, maar het verspreiden van informatie is zonder twijfel een auteursrechtelijk relevante handeling, waarvoor toestemming van de eigenaar nodig is. We geven het maar even door.

  • Nu staatssecretaris Nuis zich niet meer met het wetenschappelijk onderwijs mag bezighouden - de kritiek op zijn functioneren was niet mals, maar bleef binnenskamers - stort hij zich op de elektronische snelweg. Jammer, zo blijft het een speeltuin.

  • Engels als enige tweede taal is volstrekt onvoldoende voor een, lucratieve, carriere bij de EU. Iedereen spreekt Engels, zelfs Scandinaviers en Duitsers. Hollanders beheersen hun eigen taal al niet eens, zo meldt Quod Novum, en met Frans, Duits en iets anders is het helemaal droevig gesteld.

  • Maandag gaan universitaire en institutionele hot shots met de bus de A-route inwijden. Zien ze eindelijk waar die anderen werken. De A-route? Die loopt langs DLO en de LUW. Oh ja: DLO- en LUW-piepels gaan in een bus. Dat is dus het echte nieuws.