Nieuws - 30 maart 1995

Splinters

Splinters

  • Stranded on the electronic highway: het Internet telefoonboek van de universiteit geeft er na de V van Voorlichtingskunde de brui aan. A size limit was exceeded. There is no way to defeat this feature. Dat Waterhuishouding en Wiskunde niet te vinden zijn, is tot daaraan toe, maar dat het WUB uit het collectieve geheugen wordt geschrapt, is #!%*. Waar blijven die vermaledeide fusies??

  • Een Engelsman moet dubbel gelegen hebben over de naam Agro business park. Agro wordt geassocieerd met Aggro en da's turbo voor agressieveling. Moet natuurlijk zijn Agri.

  • De programma-naam XS4all is ook al zo raar. Excess is iets heel anders dan access.

  • Altijd al geweten, maar toch...In de Volkskrant van Zaterdag meldde bewindsvrouwe Borst-Eilers: Het is belangrijk om zelf nog eens in de boeken te duiken, hoewel je dat als minister absoluut niet mag doen. Ambtenaren duiken in de boeken en ik luister." Dus daarom kan elke J.B.L. minister worden. Wel eerlijk.

  • Bekende Nederlander Rob draagt weer woedend water naar de zee: komt er zomaar een nota uit over misstanden in de slachterijen, zomaar, zonder leeswijzer. Dat is toch vragen om moeilijkheden. Want er zijn wel te weinig dierenartsen en dat is wel in strijd met de regels en dat hoort wel een beetje niet, maar keurmeesters zijn heus ook best wel zeer erg heel competent. Dat had uitgelegd moeten worden. Ja, hoor.

  • En dan dat filmpje van de Duitse tv, met verborgen camera nota bene, over onze slachterijen..dat kost de sector nu al meer dan honderd miljoen. Stomme Duitsers. Als ze even hadden gebeld, waren ze rondgeleid in een schone keurige slachterij en was het Duitse publiek gerustgesteld. Toch een lullige baan, lijkt ons, voorzitter van dat PVV.

  • De kogel is door de kerk bij de faculteit Natuur en techniek van de hogeschool in Utrecht: de directie wil een vierdaagse werkweek voor al het personeel. De vakbonden zullen, zo vreest het college van bestuur, er wel wat over te zeggen hebben. Iets met rechtspositie natuurlijk, waardoor gedwongen ontslagen weliswaar aangevochten worden, maar onvermijdelijk zijn.

  • Dezelfde hogeschool heeft een primeur: een harer studenten is veroordeeld wegens hacken. De eerste computerboef in Nederland. En waarom? Omdat organisaties het verdommen hun bestanden fatsoenlijk te beveiligen.

  • Interessant symposium...Jammer dat er maar 20 minuten over zijn om vragen te stellen. Ik hoop nu dat er voldoende tijd is voor mijn vraag. Dit statement kwam aan het eind van de bijeenkomst over Landbouw 2015 van landbouweconoom Niek Koning. Hij betekent eigenlijk: Waarom zit ik niet in het forum?.