Nieuws - 27 november 1997

Splinters

Splinters

Splinters
  • Staatssecretaris Nuis en museumdirecteur Fuchs willen vandalen weren uit musea! Instemmend geknik aan de koffietafel. En dat is dan ook precies de plaats waar die uitspraak had moeten blijven hangen: temidden van al het ander koffiegeleut(er)
  • 't Lijkt een beetje op het krachtige gewauwel van een andere kabinetsprominent dat alleen asielzoekers die in het bezit van geldige papieren worden toegelaten. Keurig aangevraagd bij het regime dat hen vervolgt zeker?
  • De Landbouwuniversiteit heeft een methode ontwikkeld voor leefbaarheidseffectrapportage. Bedreigingen voor de leefbaarheid kunnen, in gezamenlijk overleg, worden geconverteerd tot kansen. Jak!!
  • Conclusie uit een promotieonderzoek: Zeer belangrijk is dat ouderen en goed en voldoende eten, zodat ze de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Geldt dat ook niet voor zuigelingen, peuters, scholieren, jong-volwassenen, ouders, alleenstaanden en huisdieren?
  • Nog een conclusie uit een proefschrift: Alleen een grote bedreiging van hun welzijn kan ratten ervan weerhouden om zich voort te planten. Net mensen, he?
  • Wij tobben op de redactie nog steeds over de negatieve reserve van de Landbouwuniversiteit. Die schijnt meer dan zeventig miljoen te bedragen. Da's niks, meldde een van onze medewerkers, die beweert te kampen met een negatieve reserve van een paar miljard
  • Ze schijnen bij SSH nu toch echt serieus na te denken over het afbreken van een flat. Al die leegstand is onbetaalbaar. Gelukkig - maar dat zullen ze wel niet meenemen - is het overheidsbeleid dermate discontinu dat binnen afzienbare tijd de studieduur weer omhoog gaat. En dan kun je als markgerichte woningcorporatie maar beter schaarste creeren