Nieuws - 13 juni 1996

Sail naar Delft

Sail naar Delft

Sail, het samenwerkingsverband van vijf internationale onderwijsinstellingen en de Landbouwuniversiteit, opent 1 juli een eigen projectenbureau. Van hieruit zal Sail vanaf januari volgend jaar een deel van het onderwijsbudget van minister Pronk - zestien miljoen gulden per jaar - beheren. Het bureau wordt gehuisvest bij IHE Delft, het International Institute for Infrastructure, Hydraulic and Environmental Engineering. Dit meldt Sail-secretaris dr R.J. Bijleveld.

Volgens Bijleveld viel de keus op IHE Delft omdat dit instituut goedkope huisvesting aanbood en in de buurt ligt van verschillende andere Sail-partners en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Desgevraagd erkent Bijleveld dat met dit besluit het Sail-apparaat versnipperd raakt. Het secretariaat dat het bestuur ondersteunt is namelijk gevestigd in het International Institute for Aerospace Survey and Earth Sciences in Enschede, waar Sail-voorzitter prof. dr K.J. Beek zetelt. En het secretariaat van de wetenschappelijke adviesraad die waakt over de kwaliteit van Sail-promoties, is ondergebracht bij het Bureau Buitenland van de LUW. Bijleveld sluit niet uit dat op termijn besloten wordt tot meer concentratie, maar dat is op dit moment niet aan de orde.