Nieuws - 31 oktober 1996

SSR verkoopt maaltijd in onderdelen

SSR verkoopt maaltijd in onderdelen

Studentenvereniging SSR gaat bij wijze van experiment de mensamaaltijden per gang aanbieden. De hoofdmaaltijd wordt goedkoper, maar de eter moet extra betalen voor soep, toetje en salade. De vereniging hoopt zo meer eters te trekken.

De volledige maaltijd blijft zes gulden kosten, net als bij de nadere verenigingen. De SSR-basismaaltijd kost 4,50 gulden; de extra's kosten elk vijftig cent.

De proef is een reactie op het scherp dalende aantal eters bij SSR, sinds de zomervakantie vijftien procent minder dan in dezelfde periode van het vorige jaar. Penningmeester David Berkhof hoopt dat meer eters zullen kiezen voor SSR, nu ze alleen betalen voor de gangen van hun keuze. Stijgt het aantal eters niet, dan kan de proef negatief uitpakken. De mensa heeft dan meer subsidie nodig van de universiteit. Dat betekent het einde van het experiment, verzekert de penningmeester.

Ook andere verenigingen hebben te kampen met dalende aantallen eters. Het is niet uitgesloten dat ze het voorbeeld van SSR volgen, als blijkt dat het systeem werkt. Voorlopig proberen ze de daling te stoppen door de mensa's gezelliger in te richten.