Wetenschap - 3 oktober 1996

SSHW-huurder niet tevreden

SSHW-huurder niet tevreden

Huurder ir R. Sikkema is niet tevreden over de wijze waarop de Stichting sociale huisvesting Wageningen (SSHW) met zijn klachten is omgegaan. Sikkema vertrekt per 1 oktober naar Frankrijk. Bij de zogenaamde exit-enquete geeft hij de SSHW het rapportcijfer 9 voor de service, maar in een bijlage somt hij vier punten op waarover hij ontevreden is. Hij stoort zich aan het feit dat hij de borg voor zijn sleutels, tien gulden, niet terugkreeg toen er nieuwe sloten geplaatst werden. Ook is Sikkema ontstemd over het feit dat nieuwe huurders sinds vijf jaar meer voor de kabel-tv-aansluiting betalen dan de al langer zittende huurders. Verder is het overschilderen van een muurschildering in de keuken van zijn afdeling, Haarweg 71, hem in het verkeerde keelgat geschoten. Een verzoek de schildering te bewaren, werd niet gehonoreerd. Tenslotte verbaasde Sikkema zich over een huurverhoging die in mei dit jaar werd aangekondigd en in juli werd gevolgd door een extra verhoging met vijf gulden.


Adjunct-directeur J.S. Harkema van de SSHW is verbaasd dat Sikkema naar het WUB is gegaan met zijn klachten. Een direct beklag in de tijd dat de kwesties speelden, had meer opgeleverd, meent Harkema. Hij wil zich verdiepen in de vier kwesties, voordat hij ingaat op de klachten van Sikkema. Uit zijn geheugen diept hij op dat het bij de schildering in de keuken ging om ongewenste precedentwerking. Het feit dat zittende huurders minder betalen voor het kabel-tv-abonnement komt nog voort uit een overgangsregeling van vijf of zes jaar geleden. Toen nam de NKM de kabelnetten van de SSHW over. Over de sleutelborg stelt Harkema dat eens in de vijftien jaar alle sloten vervangen worden. Voor het huidige geavanceerde sleutelsysteem vraagt de SSHW geen borg meer. Tenslotte is Harkema niet bekend met de brieven die over de huurverhoging geschreven zijn.

In reactie op Harkema verklaart Sikkema dat hij zijn enquete al drie tot vier weken geleden heeft ingeleverd. Dat is een redelijke termijn om een reactie te kunnen geven", meent hij. Harkema zal binnenkort contact met hem opnemen.