Nieuws - 23 november 1995

Redi Doti viert Surinaamse autonomie

Redi Doti viert Surinaamse autonomie

Redi Doti, de Wageningse vereniging van Surinaamse studenten, zal vijftienhonderd gulden schenken aan Pro Health, een organisatie die melk verstrekt aan zuigelingen en peuters in Suriname. Het geld is opgebracht tijdens een benefietfeest op 18 november in Renkum. Redi Doti hoopte op een hoger bedrag. Wellicht zal minister Pronk het bedrag verdubbelen, aldus Redi Doti-lid Damien Quintius.

Het benefietfeest paste in de aanloop naar het Surinaamse jubileum. Op 25 januari viert de republiek dat ze twintig jaar geleden onafhankelijk werd. De belabberde sociaal-economische situatie tempert echter de feestvreugde. Volgens Quintius liggen de oorzaken vooral in het koloniale verleden. Nu pas krijgt de Surinaamse overheid langzaam greep op de planning van de economie, meent de student Agrarische economie.

Ook Redi Doti draagt een steentje bij aan de opbouw, vertelt Quintius. Niet alleen via het benefietfeest, maar ook door student-leden aan goede stage-adressen te helpen. Dat vergroot de kans op definitieve vestiging van jonge ingenieurs in Suriname aanzienlijk. En dat is geen overbodige luxe, want de jubilerende republiek kampt met een groot tekort aan kader. Redi Doti staat op 25 november in eigen kring stil bij de onafhankelijkheid.