Wetenschap - 27 maart 1997

Onderwijs Nieuws

Rector wil extra stufi voor Moleculaire wetenschappen
Rector prof. dr. Kees Karssen wil studenten van studierichtingen die bij andere universiteiten extra studiefinanciering kunnen krijgen, afstudeerondersteuning bieden. Nu het extra jaar studiefinanciering voor studenten Biologie bij andere universiteiten van de baan is, lijken toekomstig studenten Moleculaire wetenschappen voorlopig de enigen te zijn die in aanmerking komen voor het extraatje
Karssen wil niet dat studenten in Wageningen in de toekomst slechter af zijn dan elders, maar hij wil ze niet zonder meer een extra jaar studiefinanciering geven. De rector voelt meer voor een regeling die lijkt op de huidige afstudeerondersteuning voor studenten die wegens bestuurswerk of ziekte studievertraging hebben opgelopen. Studenten kunnen dan onder bepaalde voorwaarden een aantal maanden extra financiering krijgen van de LUW om te kunnen afstuderen. (KVe)