Nieuws - 14 september 1995

Omwonenden Bassecour zijn het wachten beu

Omwonenden Bassecour zijn het wachten beu

Omwonenden van het voormalig hoofdgebouw van de Landbouwuniversiteit, het Bassecour, hebben dinsdagavond tijdens een hoorzitting laten weten dat het geouwehoer voorbij moet zijn. Het maakt niet uit welk plan voor het Bassecour uitgevoerd wordt, als er maar snel iets gebeurt."


Maar de omwonenden moeten nog geduld oefenen. Half oktober zal de gemeenteraad ja of nee moeten zeggen tegen het plan van projectontwikkelaar Wilma, vertelt wethouder volkshuisvesting Blankestijn (PvdA). Wageningers kunnen nog bezwaar maken tegen het afvoeren van het pand van de gemeentelijke monumentenlijst, wat nodig is als de gemeenteraad voor het plan van Wilma kiest. Blankestijn waarschuwde dat een tijdrovende bezwaarprocedure de gemeente nooit zal dwingen de twee alternatieven te overwegen. Alleen als de gemeente niet kiest voor Wilma komen de plannen van oud-projectleider Schutte (deels behoud) en de Wageningse architect Roza (restauratie) in beeld.

De PvdA-fractie is tegen het Wilmaplan. De PvdA is bereid twee ton subsidie beschikbaar te stellen. Het tekort van het Schutteplan is tenminste 4,5 ton. Over het plan Roza zijn nog geen cijfers bekend. Eind oktober verwacht de opdrachtgever van het haalbaarheidsonderzoek, de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen, cijfers te presenteren.