Wetenschap - 5 september 1996

Nieuwsfoto, Kok (2)

Premier Kok heeft lachend de marionet in ontvangst genomen van LUW-student Gijs Schilthuis, die zich zwaar beklaagde over de nieuwe Wet Modernisering Universitair Bestuur (MUB), waarin het college alle macht krijgt en de studenten en het personeel buiten spel worden gezet. De universiteit is een marionet geworden. Op deze vreselijke dag dreigt de Tweede Kamer de universitaire democratie ten grave te dragen." Kok vond die zienswijze nogal overdreven, maar ik heb na uw toespraak niet de indruk dat ik u daarvan kan overtuigen".

De marionet wordt verder toegelachen door (van links naar rechts) collegevoorzitter Vos, secretaris Theijse, raadsvoorzitter Florax, rector Karssen en, achter hem verscholen, het collegelid Van den Hoofdakker, allen professioneel bestuurder.