Wetenschap - 8 augustus 1996

Nieuwsfoto, KSV

Een deuropening is gecamoufleerd als tijgerkop, want in het gebouw van KSV Franciscus Xaverius heersen tijdens de AID de wetten van de jungle. Over een week is het jachtseizoen weer geopend; de studentenverenigingen en jongerenvereniging Unitas proberen tijdens de Algemene Introductiedagen (AID) aankomende studenten te verleiden tot het lidmaatschap. Travestieten, een kroegzaal vol schuim en de Wageningse band De Drie Tieten staan bij KSV op het programma.

De Wageningse tak van het corps leeft een week naar het motto Even voor eeuwig. Studeren duurt maar even, maar het lidmaatschap van de vereniging draag je het hele leven mee", legt organisator Wilma van Gelder uit. Hoogtepunten worden een tropical night, de Vergeet-je-Ceres-tandenborstel-show en de Hollandse avond. SSR herhaalt deze AID de succesnummers uit het verleden. Een optreden van de band Hallo Venray wordt het hoogtepunt. Unitas speelt in op de herwaardering van de achtergrondmuziek en de slechte smaak van de jaren zeventig met een easy tune-avond, compleet met bingo. Vrijdag treedt de Belgische band Metal Molly op.