Wetenschap - 19 december 1996

Nieuwsfoto, Bestuurskandidaten

Nieuwsfoto, Bestuurskandidaten

Onder de Wageningse studenten bevinden zich uitstekende kandidaten om zitting te nemen in het college van bestuur van de LUW. Om het bestuur daarvan te overtuigen, kwamen acht gekwalificeerde studenten zich presenteren tijdens de vergadering van de universiteitsraad van 10 december.

Het leek een modeshow: de kandidaten posteerden zich in het midden van de zaal en stapten naar voren als hun naam en kwaliteiten werden genoemd en geroemd. Een der kandidaten is een man van stand van KSV, tevens lid van de commissie studentenvoorzieningen. Een kandidaat van Troposfeer heeft zeven talen onder de knie: Uiterst geschikt voor internationale aangelegenheden". Voorts is er een lid van studievereniging Aktief Slip dat Latijn en Grieks onder de knie heeft: Geschikt voor het overleg met de klassieke universiteiten". Honderd studenten reageerden op de oproep van de Wageningse Studentenorganisatie om zich aan te melden als collegelid. De WSO protesteert daarmee tegen de nieuwe bestuursstructuur, waarin studenten geen bestuurlijke verantwoordelijkheden meer hebben. Raadsvoorzitter dr R.J.G.M. Florax nam de aanmeldingen in ontvangst. Hij is voorzitter van de vertrouwenscommissie van de raad, die minister Van Aartsen adviseert wie de nieuwe collegev
oorzitter moet worden. Florax wilde niet zeggen of de studenten een kans maken op deze post; hij onthoudt zich van elk commentaar.