Wetenschap - 10 oktober 1996

Nieuwsfoto, Agrotechnion

De Landbouwuniversiteit gaf kinderen op 6 oktober de kans de Internetpagina's van hun favoriete voetbalclub Ajax te bekijken. De negentien computers, die op de Wetenschapsdag in het Agrotechnion stonden opgesteld, waren continu bezet. Iedereen surfde op het World Wide Web en speciaal voor de Wetenschaps- en techniekweek stond er een quiz op Internet, met verwijzingen naar andere Internet-pagina's. Daar zochten mensen de antwoorden op. In het Pretlab knutselden kinderen naar hartelust. Binnen anderhalf uur waren alle zestig aanwezige kuntselpakketjes vergeven. Ook waren er in het Agrotechnion allerlei proefopstelling te zien, zoals een laseropstelling en een opstelling met een digitale camera die de kwaliteit van potplanten beoordeelt. In totaal bezochten zo'n vierhonderd bezoekers op 6 oktober het Agrotechnion. Het Museum voor landbouwtechniek trok 160 bezoekers.