Wetenschap - 6 augustus 1998

Nieuws Wageningen

Redding Zeezicht is nabij
Het voortbestaan van eet- en studentenhuis Zeezicht is iets minder onzeker geworden. Het college van B&W gaat in principe akkoord met de verbouwing van het voormalige pakhuis en stelt tienduizend gulden subsidie beschikbaar, mits Woningbouwvereniging Gelderland (WBVG) erin slaagt het pand te kopen
De eigenaar van het pand, een makelaar uit Barneveld, is hierover in onderhandeling met WBVG. Vervolgens moet WBVG ook nog een officiele bouwaanvraag indienen
De bewoners van Zeezicht zijn hoopvol. Er moet nog wel het een en ander aan het plan geschaafd worden om een bouwvergunning te kunnen krijgen, maar in principe gaat het college nu akkoord en kunnen we verder met het uitwerken van de plannen, legt bewoner ir Barend Put uit. Uit gesprekken met de gemeente, WBVG, de architect en de eigenaar van het pand moet duidelijk worden of aankoop en verbouwing haalbaar is. Put: We moeten bijvoorbeeld bekijken of we met de exploitatie van het restaurant de huur van de restaurantruimte kunnen betalen.
Om aan de wettelijk eisen van brandveiligheid te voldoen, moet het pand het horecagedeelte scheiden van het woongedeelte. Nu is het eethuis nog gesitueerd in de gezamenlijke woonkamer van de studenten op de eerste verdieping. In de nieuwe plannen verhuist het horecagedeelte naar beneden en krijgt het een eigen toilet en een berging. De studenten gaan naar grotere kamers op de bovenverdieping. (MBe)
Wageningen moet afval nog beter scheiden
Inwoners van Wageningen moeten meer papier, textiel en glas apart houden om te voldoen aan de doelstelling voor het jaar 2000 van het landelijke Afval Overleg Orgaan. Dat blijkt uit het rapport Afvalmonitor Wageningen 1997 dat het bureau Milieu en Werk uit Tilburg eind juni publiceerde
Het bureau onderzocht in opdracht van de gemeente het huishoudelijk restafval op bestanddelen die er niet in thuis horen, zoals papier, glas, textiel en GFT-afval. 41 Procent van het afval bestaat uit deze bestanddelen. In 1995 was dat nog 54 procent