Nieuws - 16 november 1995

Mook

Mook

Foto: He, inbrekers", roept secretaris ir Th. Theijse verschrikt als hij op 14 november om half acht de lounge van jachtslot De Mookerheide bereikt. Het college van bestuur en zes adviseurs hebben dan net de derde sessie achter de rug van het bosberaad, zoals griffier drs P. den Besten de bijeenkomst noemt. Daarna druppelen de anderen de koninklijke trap af, naar de in Jugendstil ingerichte benedenverdieping van het slot.

Terwijl de collegeleden mr H.M. van den Hoofdakker en prof. dr C.M. Karssen zich, not amused door de inbreuk op hun privacy, terugtrekken naar de luie stoelen in de hoek, legt collegevoorzitter dr ir M.P.M. Vos aan de bar uit dat het gezelschap heeft zitten brainstormen over de aansturing van de faculteit. Daarbij zijn de vakgroepsfusies en personele kwesties (Komen wetenschappers straks in dienst van de instituten? ) de revue gepasseerd.

Elk half jaar trekken college en adviseurs zich terug op een locatie om, niet gehinderd door telefoon en dagelijkse drukte, de globale toekomstige strategie van de LUW te bespreken. De tweedaagse retraite staat bekend als Teuven, maar het college komt al jaren niet meer in het aan Slenaken grenzende Belgische dorpje. Voor de derde keer wordt nu Molenhoek, nabij Mook, aangedaan. Veel prettiger", meent Vos. Naar Teuven waren we teveel tijd kwijt aan reizen."

Op de foto staan (van links af) raadsvoorzitter dr R.J.G.M. Florax, vcw-voorzitter prof. dr T.J. Schaafsma, vco-voorzitter prof. dr ir L. Speelman en Vos aan de bar. Verder waren secretaris Theijse en zijn adjuncten Den Besten en drs J.E. van Kamp aanwezig.