Nieuws - 22 juni 1995

Milieumarkt

Milieumarkt

In het WUB van 15 juni schetst Arno Boon een wel erg negatief beeld van de milieumarkt, die Jongeren Milieu Aktief 3 juni jongstleden organiseerde. De standhouders waren niet enthousiast, hadden geen goed verhaal, geen wisselgeld, er waren teveel papierkramen, enzovoort. Om dit beeld te ondersteunen haalt hij zijn ervaringen met vier (van de tachtig) stands aan en terloops merkt hij op dat er toch ook wel wat helder ingerichte kramen en leuke activiteiten waren. Deze opvatting strookt niet helemaal met de opvatting die de bezoekers, wethouders, standhouders en niet te vergeten de milieumarktcommissie zelf hadden. De bezoekers, zo bleek uit 140 enquetes die tijdens de markt afgenomen werden, waardeerden de markt met een hoog cijfer. Enige wethouders uitten de nadrukkelijke wens volgend jaar toch maar vooral weer een milieumarkt te organiseren. De standhouders waren over de organisatie over het algemeen zeer positief. Zo schreef de standhouder van Ecostyle op het evaluat
ieformulier: We komen op veel plaatsen, maar zelden hebben we zo'n programma, opzet van markt en organisatie gezien. Bedankt voor de goede organisatie!". Ook wij, als organisatie, waren zeer tevreden met het resultaat. Het was ons gelukt een zeer breed scala aan produkten en diensten te kunnen tonen, de programma's op de podia gaven een goede sfeer en voor de kinderen waren diverse leuke activiteiten georganiseerd.

Uiteraard is een activiteit als deze altijd voor verbetering vatbaar en zullen we ook lering trekken uit deze milieumarkt. De zin Organisator Jongeren Milieu Actief (wat overigens met een k geschreven wordt) wil het professionele gehalte van de milieumarkt verder omhoog krijgen" had echter beter vervangen kunnen worden door Arno Boon wil het professionele gehalte van de milieumarkt verder omhoog krijgen". Hulp voor de organisatie van de milieumarkt van volgend jaar is overigens nog van harte welkom.

Namens Jongeren Milieu Aktief - afdeling Wageningen