Nieuws - 29 augustus 1996

Legendarisch LEEFfestival!

Legendarisch LEEFfestival!

De straat was weer van iedereen, kopte het Gelders Dagblad. LEEF '96 was dit jaar een groot succes! Ondanks het wisselvallige weer genoten vele bezoekers van de vermakelijke, verrassende, boeiende en soms vertederende optredens van vele straatartiesten. Zo wist Paul van Wees een man over te halen een stripteasende banaan te zoenen, kreeg draakje Inferna een lift achterop de fiets en leerden vele kinderen steltlopen van Wobbly Wise... om maar een paar voorbeelden te noemen.

Als organisatie vinden we het geweldig zoveel mensen mee te hebben kunnen slepen in de Ban van de Zonnewende. Dit was ons niet gelukt zonder de hulp van vele anderen. Het vijftiende LEEFfestival is mede tot stand gekomen dankzij subsidies van de gemeente Wageningen, de commissie subsidie aanvragen van de Landbouwuniversiteit, het Anjerfonds Gelderland en de stichting VSB Fonds. Op verschillende programma-onderdelen is samengewerkt met Theater 't Hemeltje, Movie W en cafe 't Gat. De aankleding van de stad hebben we mede dankzij De Wilde b.v. en de begeleiders van onze workshops kunnen realiseren. Zeezicht en SIW hebben onze knorrende magen gevuld. De winkeliers in het centrum bedanken we voor het meedoen aan het etalage-project, waarvoor vele scholen prachtige poppen hebben gemaakt! Ook willen we het Wagenings Universiteitsblad weer hartelijk bedanken voor de medewerking bij de produktie van onze programmafolder. Daarnaast hebben de Openbare Bibliotheek, Berg tot Berg Race, SKV d
e Gelderse Vallei, Sound Session, gemeente Godolloy, De Vlaamse Reus, De Serre en De Zaak dit LEEFfestival mede mogelijk gemaakt. Voor diverse accommodaties gaat onze speciale dank uit naar de gemeente Wageningen, SSHW en schouwburg Junushoff.

Ten slotte willen we bij deze ook alle artiesten en vrijwilligers bedanken, die dit vijftiende LEEFfestival weer tot een groots spektakel hebben gemaakt. Uiteraard willen we ook het publiek bedanken. We hopen dat je genoten hebt van het festival. Misschien denk je er eens over om zelf in de culturele wereld te stappen. Dat kan via de organisatie van het LEEFfestival. Voor de organisatie van het zestiende LEEFfestival zijn weer heel wat mensen nodig. Interesse? Schrijf dan naar Postbus 82, 6700 AB Wageningen of bel: 0317-423445. We kunnen je hulp goed gebruiken!

Namens de organisatoren van het LEEFfestival,