Nieuws - 28 maart 1996

Leden SSR A

Leden SSR A

Zestien leden van de Amsterdamse SSR zijn zaterdagochtend opgepakt door de Edese politie. De Amsterdammers waren op weg naar huis, na een feest bij hun Wageningse zustervereniging. Ze veroorzaakten zoveel overlast in de bus naar het station dat de chauffeur per mobilofoon de politie waarschuwde. Nadat de andere passagiers waren uitgestapt is de bus onder politiebegeleiding naar het bureau gereden, waar de studenten een bekeuring kregen wegens openbare dronkenschap.

Vijf van de zestien bleken betrokken te zijn geweest bij een reeks vernielingen in de Wageningse binnenstad. Stille getuigen waren een gevelbord en een verkeersbord dat de Amsterdammers uit de Bevrijdingsstraat hadden verwijderd. Verder waren een schilderij en een wc-bril buitgemaakt.

Volgens Theodoor Bos, voorzitter van SSR Wageningen, hebben de meeste vernielingen zich buiten het verenigingsgebouw afgespeeld. De schade voor SSR bleef hoofdzakelijk beperkt tot enkele gesneuvelde barkrukken en een vermiste wc-bril. Bos sluit niet uit dat in het verleden Wageningse SSR-leden op bezoek bij zusterverenigingen eveneens souvenirs hebben meegenomen. Officieel is hem van zulke acties vanzelfsprekend niets bekend. Het bestuur overlegt nog of het aangifte doet van vernielingen.