Nieuws - 14 november 1996

Landelijke vervoerprijs voor LUW en DLO

Landelijke vervoerprijs voor LUW en DLO

De Landbouwuniversiteit en de Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO) hebben samen de nationale vervoermanagementprijs van het ministerie van Verkeer en Waterstaat ontvangen. Dr P. de Visser, voorzitter van de werkgroep Verkeer en vervoer van LUW en DLO, nam de prijs op 12 november in ontvangst uit handen van minister Jorritsma, in de Amsterdamse Arena.

Volgens De Visser heeft het Wageningse vervoerplan gewonnen omdat de drempel om een plan te maken, hoog was in deze regio waar nauwelijks bereikbaarheidsproblemen spelen. Belangrijk was dat het milieu de motivatie was voor de opstellers. Veel concrete acties en de uitstraling naar bedrijven in de regio telden ook zwaar mee in de beoordeling. Verder was er waardering omdat het plan niet onder druk van wetgeving of voor de goede sier is gemaakt, maar gedragen wordt door de personeelsleden van LUW en DLO."

De Visser is blij met de prijs, waar geen geldbedrag aan verbonden is. De provincie Gelderland, die het vervoerplan subsidieert, heeft het plan voorgedragen. Tweede in de categorie bedrijven werd de KLM. Voorafgaand aan de uitreiking waren er workshops in de Arena voor ongeveer 350 vervoerscoordinatoren van bedrijven of (semi-)overheden.