Nieuws - 15 juni 1995

LUW vierde op sporttoernooi

LUW vierde op sporttoernooi

Het team van de Landbouwuniversiteit heeft de vierde plaats gehaald op het sporttoernooi van het ministerie van OC&W op 9 juni in Heerlen. De deelnemers aan het toernooi waren de dertien universiteiten, het ministerie en de Open Universiteit, die de sportdag dit jaar organiseerde. De vierde plaats is de hoogste positie die de LUW ooit haalde op het toernooi, dat al zo'n 25 jaar wordt gehouden.

Andre Stijns behaalde de beste individuele prestatie; hij werd tweede bij het onderdeel Schieten. Het badmintonteam behaalde een derde plaats en het bridgeteam werd zesde, net de schakers. De tennisers en tafeltennisers, die de laatste jaren hoge ogen gooien, vielen ietwat tegen met een negende en zevende plaats. De volleybal-heren eindigden als negende, een plaats hoger dan het dames-volleybalteam. De volleyballers hadden de pech dat ze in een zware poule waren ingedeeld. Het voetbalteam herstelde zich redelijk van de slechte prestatie van vorig jaar; het werd zesde.

De voetballers moesten aantreden op het sportcomplex te Landgraaf, waar een weekend eerder Pinkpop was gehouden. De vier voetbalvelden hadden gediend als camping en lagen bezaaid met plastic, papier en glas. Aan het begin van de dag kwamen verschillende spelers bij de EHBO met snijwonden, waarna twee velden uit de roulatie werden genomen. Tijdens een wedstrijd trok de voorstopper van het LUW-team nog een haring uit de grond en in de slotwedstrijd kwamen enkele stukken glas aan het licht in een zwartgeblakerd stuk veld, waar een weekend eerder een kampvuur brandde. Niemand raakte overigens ernstig gewond door de veldomstandigheden.