Nieuws - 7 december 1995

LUW-onderwijs; tevreden?

LUW-onderwijs; tevreden?

Op je examentafeltje vind je regelmatig enquetes of het vak beviel en speciale commissies komen beoordelen of een onderwijsprogramma aan de eisen voldoet. Toch weet het WUB niet wat Wageningse studenten van hun studieprogramma vinden: voldoet het aan de verwachtingen, zijn de docenten duidelijk en inspirerend, zijn de dictaten of boeken oke, deugt de opbouw, is er overlap tussen vakken?

Het WUB heeft daarom de vakgroep Onderwijskunde gevraagd een afstudeervak te begeleiden naar de beleving onder studenten van de onderwijskwaliteit aan de LUW. We zoeken twee studenten die de beleving in kaart brengen via een enquete en aanvullende kwalitatieve vragen. Belangstelling? Neem dan contact op met de vakgroep Agrarische Onderwijskunde. (Zie Nieuws van de vakgroepen)

Foto: De voorlichtingsdagen van de LUW, op 18 en 25 november, zijn door meer scholieren en ouders bijgewoond dan vorig jaar. De universiteit had talrijke stands, presentaties, minicolleges en speeches geconcentreerd op de Dreijen. Een kleine tweehonderd LUW-medewerkers zijn twee dagen in touw geweest om alles in goede banen te leiden. Bij tal van proefopstellingen en posters konden de potentiele eerstejaars snuiven aan de landbouwwetenschap. Een veel voorkomende vraag van met name ouders was of er in Wageningen op cultureel gebied wel voldoende te beleven is. Volgens voorlichter drs G.M.P. Nieuwendijk kwam dit facet overigens voldoende aan de orde bij de presentaties door studenten. Zij signaleerde vooral vragen over het verschil tussen hbo en wo en over de arbeidsmarkt.