Nieuws - 14 maart 1996

LUW: geen rompslomp rond teruggave ov-geld

LUW: geen rompslomp rond teruggave ov-geld

De Landbouwuniversiteit heeft tot nu toe weinig last van bureaucratische rompslomp rond de teruggave van ov-geld van studenten die een tijdje in het buitenland studeren. Het Hoger Onderwijs Persbureau meldde vorige week dat studenten en de Bureaus Buitenland van universiteiten worstelen met onhandige formulieren.

Vooral de ondertekening van de formulieren door de instelling zou problemen opleveren, omdat een persoon moet tekenen voor zowel het verblijf in het buitenland als het feit dat de student gedurende de buitenlandperiode blijft ingeschreven. De hiervoor benodigde gegevens zijn op veel universiteiten niet op een plek bekend.

M.M. van Rinssum van het Wageningse Bureau Buitenland is niet op de hoogte van mogelijke problemen. Studenten regelen dat zelf", reageert ze verbaasd. Alleen studenten die weg gaan in het kader van het Erasmusprogramma komen bij haar een stempel halen. Van die studenten heeft Van Rinssum ook alle gegevens.

Studenten die geen gebruik maken van een Erasmusbeurs kunnen voor ondertekening terecht bij hun studiecoordinator, meldt G. van de Weerd van de studentenadministratie. Volgens Van de Weerd is dit al snel nadat de regeling in februari van kracht werd afgesproken, om te voorkomen dat studenten op twee plaatsen een handtekening moeten halen. Van de Weerd heeft de indruk dat dit voor studenten goed werkt.