Nieuws - 12 september 1996

LUW geeft

LUW geeft

De LUW stelt ruimte beschikbaar op Internet voor organisaties die een relatie hebben met de universiteit. Verenigingen van personeel en studenten kunnen zo gratis meeliften op de digitale snelweg.

De pagina's van de studentenclubs zijn gekoppeld aan de home-page van de LUW en bereikbaar met een paar muisklikken. Tot nu toe hebben alleen de Friese en de Brabantse studentenvereniging in Wageningen en het onafhankelijke dispuut NID van die mogelijkheid gebruik gemaakt. Jongerenvereniging Unitas heeft wel een aantal pagina's, maar is nog niet klikkend te bereiken.

Na aanvankelijke onenigheid over het beschikbaar stellen van de ruimte op Internet hanteert de netwerkredactie van de universiteit een redelijk soepel regime bij het bepalen wie van de faciliteiten gebruik mag maken. De verenigingen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze mogen de pagina's niet gebruiken voor commerciele doeleinden en de wet niet overtreden. LUW-voorlichter Gert van Maanen, lid van de vakgroep: En stel dat iemand fascistische dingen op zijn pagina zet, dan gaat die er ook af."

Het beschikbaar stellen van Internet-ruimte via de LUW-computers heeft ook voor de universiteit voordelen. Zo kan ik het een beetje in de hand houden", legt Van Maanen uit. Wat die studentenclubs op het net zetten, heeft ook invloed op het imago van de LUW."