Nieuws - 3 oktober 1996

Knokpartij bij afstudeerfeest

Knokpartij bij afstudeerfeest

Een vechtpartij aan het einde van een afstudeerfeest bij de studentenvereniging Franciscus Xaverius (KSV) is vrijdagochtend uit de hand gelopen. Een KSV-lid is met verwondingen aan zijn hand afgevoerd naar het ziekenhuis. Het letsel is waarschijnlijk niet blijvend. De verwondingen van andere leden bleven beperkt tot blauwe ogen en gescheurde lippen en oren.

De vechtpartij ontstond toen leden van studentenvereniging Ceres in de vroege ochtend bij KSV op bezoek kwamen na een feest bij hun eigen vereniging. Het handgemeen ontstond toen zij zich een weg naar de inmiddels gesloten tap probeerden te vechten. KSV-leden, die zelf ook gedronken hadden, verwijderden de ongewenst bezoekers uit het gebouw. Daarbij vielen al rake klappen.

De situatie escaleerde toen een Ceres-lid een balk van een nabijgelegen bouwplaats door een ruit van het gebouw gooide. KSV-leden zetten de achtervolging in en ter hoogte van warenhuis Kwantum kwam het tot een confrontatie. Bij een val op de grond sneed een KSV-lid zich in de hand, waarbij zes pezen en twee zenuwbanen beschadigd raakten.

Voor zover bekend heeft nog geen van de betrokkenen aangifte gedaan. De besturen van de verenigingen proberen de zaak in den minne te schikken. Vechtpartijen tussen leden van Ceres en Franciscus komen wel vaker voor, maar meestal met minder ernstige gevolgen.