Nieuws - 23 mei 1996

Junushoff

Junushoff

Als medewerker van de organisatie Doctor Jazz Reunie, welke twee maal per jaar in schouwburg Junushoff wordt georganiseerd, zou ik gaarne willen reageren op het artikel Meer geld nodig voor Junushoff (WUB nr. 16).

Na een aantal omzwervingen door het land zijn wij een aantal jaren geleden met onze Doctor Jazz Reunie in de Wageningse schouwburg Junushoff terecht gekomen. Van meet af aan hebben we ons prima thuisgevoeld in dit gezellige theater.

Onze vereniging kent duizend leden, niet alleen afkomstig uit eigen land, maar ook uit bijvoorbeeld Duitsland en Belgie.

Al deze leden kijken elke keer weer reikhalzend uit naar de gezellige - drukbezochte - halfjaarlijkse bijeenkomsten in de Wageningse schouwburg.

In tegenstelling tot een aantal uitkomsten in het door u gememoreerde marktonderzoek hebben enquetes binnen onze organisatie uitgewezen dat onze leden zich prima thuisvoelen in Junushoff. Niets dan lof voor de medewerking en inzet van zowel directie als medewerkers. De inspanningen die gedurende onze festiviteiten, die van 09.00 tot 18.30 uur duren, door het personeel moeten worden geleverd zijn groot. Nog nooit werd een wanklank van de zijde van het personeel door ons vernomen. Terwijl er soms toch heel wat geimproviseerd moest worden. De service en klantvriendelijkheid van het bar-personeel en overige bediening worden binnen onze kringen hooglijk gewaardeerd.

Ook andere aspecten in het door u nogal uitvoerig aangehaalde marktonderzoek komen ons ongeloofwaardig voor. Zo hebben we nooit over publiciteit te klagen gehad. Zowel in het schouwburgblad als de pers wordt voldoende op onze activiteiten gewezen. Verder kregen wij als organisatie - hoewel we meer dan duizend bezoekers per evenement kunnen noteren - ook nooit klachten over een gebrek aan toiletaccommodatie. Het horecateam van Pim van de Weerd slaagt er op prima wijze in de vele honderden liefhebbers van goede drank en smakelijk eten te voorzien. Dat wil ik hier graag nog eens onderstrepen.

Zeker ook wij beseffen, dat de schouwburg aan een verbouwing toe is. Junushoff wordt geconfronteerd met de wet van de remmende voorsprong. Ik wil in herinnering brengen dat het theater als een van de eerste nieuwe schouwburgen na de oorlog werd gebouwd. Toen kwamen uit binnen- en buitenland zowel architecten en kunstenaars als theaterdirecteuren kijken naar dit Wageningse kunstbastion. Over de invulling van het programma en de politieke bereidheid om extra geld in de schouwburg te steken wil ik geen uitspraken doen. Dat is in hoofdzaak een Wageningse zaak en wij zijn een landelijke organisatie. Wel wil ik erop wijzen dat de schouwburgdirecteur van de Reehorst in Ede zijn gemeentebestuur erop wijst dat het een voorbeeld aan de gemeente Wageningen zou moeten nemen, dat met veel minder middelen er toch in slaagt een veel beter theaterbeleid te voeren. Een wereld van verschil, zo lijkt het, op slechts acht kilometer afstand.

In ieder geval zien wij als Doctor Jazz Reunie onze mening niet terug in de uitkomsten van het marktonderzoek.

Wij hopen dat we in een herbouwde schouwburg dezelfde gezelligheid en hetzelfde klantvriendelijke en ijverige personeel zullen mogen ontmoeten, als waar we nu al vele jaren zulke uitstekende relaties mee hebben.

Tot slot zouden we N. Bakkum, die het marktonderzoek heeft uitgevoerd, uitnodigen bij onze volgende reunie, die op 19 oktober aanstaande zal worden gehouden. Het pilsje staat dan klaar.