Nieuws - 10 oktober 1996

Internet via tv-kabel voor 1997 op SSHW-flats

Internet via tv-kabel voor 1997 op SSHW-flats

De flats van de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen krijgen nog voor eind dit jaar via de tv-kabel een aansluiting op het universitaire computernet. De rest van Wageningen moet wachten op Internet via de kabel totdat kabelmaatschappij NKM en de gemeente overeenstemming hebben bereikt over de kosten.

Woensdag 2 oktober presenteerde een vertegenwoordiger van de kabelmaatschappij zijn visie op een elektronisch Wageningen. Het Wageningen Interactief Netwerk (WIN) zou de Wageningse burger toegang verschaffen tot elektronische informatie en virtueel winkelen. De raadscommissie waarvoor de presentatie bedoeld was, maakt bezwaar tegen de voorgestelde financiering van het project. NKM wil voor alle abonnees het kabelabonnement twee kwartjes duurder maken. Internetgebruikers gaan daarnaast een maandelijks bedrag betalen van ongeveer vijftig gulden. Een verhoging van de abonnementsprijs ligt gevoelig in de gemeenteraad.

De onenigheid tussen gemeente en NKM heeft geen invloed op de het aansluiten van LUW-studenten in SSHW-flats. Voor eind dit jaar zijn alle flats via de kabel aangesloten op het netwerk van de universiteit, verzekert R. Kistemaker van de LUW-afdeling Informatisering en Datacommunicatie. De studenten krijgen meer faciliteiten ter beschikking dan andere Wageningers straks. Hun computers worden rechtstreeks aangesloten op het universitaire netwerk zodat ze, behalve het Internet, ook programma's van de universiteit kunnen gebruiken.