Nieuws - 11 januari 1996

Internet-project krijgt half miljoen gulden

Internet-project krijgt half miljoen gulden

De rijksoverheid gaat een informatica-project van LUW, DLO en Stoas ondersteunen met 500 duizend gulden. Het project moet de landbouwkundige kennis van DLO en LUW ontsluiten voor kennisintensieve bedrijven en werkende ingenieurs die zich willen bijscholen.


Deze doelgroepen zullen niet alleen voor de aansluitingen maar vooral voor de kennis moeten gaan betalen. Aansluitingen zijn mogelijk in Wageningen, Ede, Veenendaal en Rhenen en zullen via de kabel-tv of de snelle ISDN-telefoonlijnen lopen, aldus ir R. Blom, directeur Infrastructurele voorzieningen bij de LUW. De totale kosten van het project bedragen enkele miljoenen.

Naast dit project zijn nog twee projecten in de race voor subsidiering uit het Nationaal actieprogramma elektronische snelwegen (NAP), dat tot doel heeft Nederland koploper te maken in elektronische informatievoorziening. De twee projecten zijn Elektronische verspreiding van onderzoeksresultaten in multimediale vorm en Meerjarenplan voor de introductie van telematica in het Nederlands agrarisch onderwijs. Hierover moet begin dit jaar een oordeel geveld worden.

Een ander project, het Wagenings onderwijs web (WOW), wacht nog op een eventuele subsidietoekenning, omdat de procedure vertraagd is. In WOW werkt de LUW samen met middelbare scholen in Rhenen, Wageningen en Kesteren. Een project om de Wageningse burgers te voorzien van informatietechnologie, is niet gehonoreerd. De doelgroep was hier te breed, aldus Blom.