Nieuws - 25 april 1996

Indiase universiteit krijgt MHO-geld

Indiase universiteit krijgt MHO-geld

De Indiase Cochin University of Science and Technology uit de deelstaat Kerala is verkozen tot twaalfde partnerinstelling binnen het universitaire samenwerkingsprogramma van de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Hiermee is de lijst van het zogeheten MHO-programma compleet.

De LUW onderhoudt volgens Bureau Buitenland-medewerker dr ir T.M.G. M. Jacobs vooralsnog geen contacten met Cochin. Hij sluit niet uit dat die contacten alsnog ontstaan, want Cochin wil samenwerken op het gebied van biotechnologie, rurale ontwikkeling en de automatisering van bibliotheken. Welke Nederlandse partners daarvoor in aanmerking komen, moet Cochin nu zelf aangeven.

In de laatste ronde waren vier Indiase universiteiten genomineerd, waaronder de landbouwuniverstiteit van Bangalore. De LUW werkt samen met Bangalore; selectie van Bangalore had extra fondsen kunnen opleveren. Bangalore scoorde hoge ogen bij de Nuffic-projectencommissie, maar werd niet verkozen, mede omdat het een landbouwuniversteit is. Deze specialisatie verkleint volgens Nuffic de mogelijkheden voor samenwerking met Nederlandse instellingen van hoger onderwijs.