Wetenschap - 23 februari 1995

Huisvesting Studentenzaken opnieuw ter discussie

De verhuizing van de afdeling Studentenzaken naar Lawickse Allee 13 staat als gevolg van de bezuinigingen ter discussie. Studentenzaken en Gebouwen en terreinen bespreken alternatieve mogelijkheden om de afdeling op Duivendaal te huisvesten.

Op 24 februari hopen beide afdelingen met een gezamenlijk voorstel te komen.

Lawickse Allee 13, het huidige onderkomen van het sectorbureau Plantaardige produktie en een deel van de vakgroep Bodemkunde en geologie, is nog niet uit beeld verdwenen, maar er wordt ook gezocht naar goedkopere opties op Duivendaal. Gedacht wordt aan de mogelijkheid om Studentenzaken gedeeltelijk in het bestuurscentrum en gedeeltelijk in het houten laboratoriumgebouw, waar nu Bodemkunde en plantevoeding tijdelijk verblijft, onder te brengen. Ook wordt nieuwbouw overwogen voor een deel van Studentenzaken.

Gebouwen en terreinen is genoodzaakt de laatste bouwnota grondig te herzien. De universiteitsraad liet in december weten grote investeringen in gebouwen ongepast te vinden in tijden van bezuinigingen. Alleen projecten waar al verplichtingen voor waren aangegaan, worden in 1995 uitgevoerd. Zo gaat de renovatie van het onderkomen van Bodemkunde en plantevoeding door, maar is nieuwbouw op Kortenoord onzeker geworden. Binnenkort komt Gebouwen en Terreinen met een nieuwe bouwnota, waarin de gevolgen van het Masterplan zijn verwerkt.

De discussie over studentenzaken wordt nauwlettend gevolgd door de vakgroep Bodemkunde en geologie, die volgens het oude plan gedeeltelijk had moeten verkassen naar het laboratoriumgebouw op Duivendaal om ruimte te maken voor Studentenzaken. Uiteindelijk zouden de bodemkundigen naar Kortenoord gaan. De bodemkundigen hebben vorig jaar fel geprotesteerd tegen wat zij zagen als een gedwongen extra verhuizing.