Nieuws - 21 maart 1996

Herinrichting Markt levert 400 reacties op

Herinrichting Markt levert 400 reacties op

De campagne van de gemeente om Wageningse burgers te betrekken bij de herinrichting van de Markt heeft maar liefst vierhonderd reacties opgeleverd. Hoofd voorlichting E. Speet is vooral verrast dat veel reacties nog weken na de publikatie in de Veluwepost binnenkwamen. Blijkbaar nemen Wageningers de tijd om de plannen goed te bekijken en wordt de gemeentepagina niet direct na lezing weggegooid. Verder heeft het blijkbaar geholpen dat we een bon hebben bijgevoegd. Die kon mensen gratis naar een antwoordnummer zenden." Speet weet niet hoeveel reacties binnen zijn gekomen naar aanleiding van de drie-dimensionale computerpresentatie van de vijf verschillende inrichtingsvarianten, te bezichtigen op het stadhuis.

Inmiddels heeft de Marktcommissie, waarin vertegenwoordigers van de ambulante handel overleggen met de gemeente, al gereageerd. De Marktcommissie wil meer fietsenstallingen, meer containers en afvalbakken en een betere aansluiting van het Salverdaplein op de Markt. Bovendien wil de commissie kooplui weren die te vaak wegblijven en verkopers van nieuwe produkten aantrekken.

Na herinrichting ziet de commissie graag een andere opstelling van de kramen, gericht op de terrassen. Nu staan de kramen met hun achterkant naar de terrassen. Organisaties van markthandelaren pleiten landelijk voor een betere wisselwerking tussen markt en horeca, om het fun shoppen te bevorderen.