Nieuws - 20 juni 1996

Gemeente versoepelt vergunning Binnenveld

Gemeente versoepelt vergunning Binnenveld

De gemeente Wageningen heeft het vergunningenbeleid voor het autoverkeer in het Binnenveld versoepeld, naar aanleiding van enkele bezwaarschriften van onder meer het onderzoeksinstituut TNO-ILOB aan de Haarweg, een persfotograaf en het overslagbedrijf Rijnvallei in de Wageningse haven.

Het overslagbedrijf krijgt vier vergunningen, bovenop de drie die al beschikbaar waren. In totaal heeft Rijnvallei dertig motorvoertuigen die regelmatig veevoer in het Binnenveld afleveren. TNO-ILOB krijgt twee vergunningen extra. Daarbij verruimt de gemeente de regel dat niet per bedrijf, maar per tien werknemers een vergunning beschikbaar is.

De persfotograaf, wonende in Veenendaal, krijgt geen vergunning. De gemeente heeft berekend dat omrijden via Rhenen slechts enkele minuten langer duurt. Wel gaat de gemeente dagvergunningen ter beschikking stellen. Een natuurliefhebber die bezwaar maakte tegen het niet verlenen van een vergunning krijgt niet alsnog een vergunning. De natuurliefhebber wil als het regent per auto het Binnenveld in kunnen trekken.