Nieuws - 25 april 1996

Geen zender voor minderheden op kabel

Geen zender voor minderheden op kabel

De zender SBS 6 die is toegevoegd aan het Wageningse kabelpakket verdringt zenders die gericht zijn op de verschillende minderheden. Wageningen verdient met zijn sterke internationale orientatie een aanbod van tv-zenders dat daarop afgestemd is", aldus GroenLinks-raadslid J. de Gruyter tijdens de gemeenteraad van afgelopen maandag.

Hij erkende dat 54 procent van de Wageningers SBS 6 op de kabel wil, maar typeerde de zender als meer van hetzelfde. GroenLinks wil een kanaal dat een of meerdere zenders uit herkomstlanden van allochtonen doorgeeft.

Burgemeester mr M. Jager verklaarde dat het bedienen van de minderheden zeer moeilijk is, omdat meerdere zenders in principe voor minderheden interessant zijn. De aanschaf van schotelantennes kan uitkomst bieden. In de toekomst kunnen door technische aanpassingen meer zenders worden aangeboden en kunnen kijkers zelf een pakket samenstellen.


Het beeld ter herinnering aan de dichter G. Achterberg is op 24 april aan het Emmapark onthuld.

De dichter woonde in de jaren veertig en vijftig in Wageningen. Het beeld is van de hand van W. Berkheimer. Deze 78-jarige beeldhouwer, een vriend van Achterberg, vervaardigde ook de fontein op de Markt.