Wetenschap - 9 mei 1996

Eigen bier voor de Marijkeweg

Eigen bier voor de Marijkeweg

D'n Duvelse Marijke is de naam van een nieuw en speciaal voor de Marijkebar gebrouwen bier. Het is gebrouwen ter gelegenheid van het derde lustrum van de bar, de recreatieruimte van de studentenflat aan de Marijkeweg.

De kleine Wageningse brouwerij Onder de Linden ontwikkelde voor de flatkroeg een zoete variant van het Gelders Tripel dat de brouwerij al enige jaren maakt. De zoete smaak maakt het bier, met 7,7 procent alcohol, verraderlijk makkelijk drinkbaar.

De eerste oplage van 150 flessen was al in de voorverkoop uitverkocht.

Het laten brouwen van een eigen bier is een logisch gevolg van het biervriendelijke beleid van de kroeg. Om niet gebonden te zijn aan een bepaald merk en om het drinken van speciale soorten te bevorderen, verkoopt de kroeg geen tapbier. Elk jaar zijn er diverse festiviteiten rondom seizoensbieren. Op de witbier-wasmuntenavond bijvoorbeeld krijgt de bezoeker bij een bestelling van twee glazen witbier een munt voor de wasserette van de Marijkeweg.

Re:ageer