Nieuws - 28 september 1995

De droom van de student 2

De droom van de student 2

Archeologie in Nijmegen

De een droomt van een carriere als onderzoeker, de ander wil de natuur in. Drie studenten vertellen met welke droom ze rondlopen op de Landbouwuniversiteit.


Een droom? Misschien wel. Ik ben geen gewone student maar een doorstromer; ik kom van Diedenoort. Eigenlijk wilde ik naar de middelbare hotelschool. Mijn familie vond dat jammer, want met de havo kun je naar het hbo. Op de hogere hotelschool kom je alleen als je uit dat circuit komt, als je ouders of je familie een eigen bedrijf hebben. Je moet een kruiwagen hebben, anders kom je er heel moeilijk tussen. Tenzij je een hele goeie leerling bent, maar ik ben gewoon de middelmaat. Zo kwam ik op Diedenoort."

Aan de LUW studeer ik huishoud- en consumentenwetenschappen, met als specialisatie de recreatie. Van jongs af aan was ik geinteresseerd in archeologie. Recreatie en archeologie, dat heeft met elkaar te maken. Ik ben naar de gemeente Nijmegen gestapt om over cultuur-historisch toerisme te praten. Ik heb onderzoek gedaan naar de Romeinen en de middeleeuwen in Nijmegen."

Ik zie veel mogelijkheden voor toerisme in Nijmegen, maar de gemeente daar luistert niet. Er zitten mensen die voor die functie niet de juiste opleiding hebben; het interesseert ze niks. Mijn droom is om op zo'n post te komen, waar je invloed hebt op particuliere initiatieven. Die worden nu de grond in geboord. Nijmegen is een hele ouwe vestingstad met een prachtig historisch verleden. Ik ben lid van een vereniging die de Valkhof, in 1796 door Frederik Barbarossa afgebroken, wil terugbrengen in de oude staat en er een museum en horecavoorzieningen in wil bouwen. Ja, dat is mijn droom."