Nieuws - 28 september 1995

De droom van de student 1

De droom van de student 1

Een fijn huis en een leuke baan in Utrecht

De een droomt van een carriere als onderzoeker, de ander wil de natuur in. Drie studenten vertellen met welke droom ze rondlopen op de Landbouwuniversiteit.


Ik studeer in november af, dus op dit moment ben ik nog niet zo bezig met mijn dromen; ik heb het druk. Ik doe milieuhygiene. Als ik snel een indruk moet geven... ik zou graag iets leuks willen doen. Werk vinden, geld verdienen, praktische dingen eigenlijk. Mooi wonen, reizen, allerlei dingen doen die je als student niet kunt. Daar verheug ik me op. Nu klink ik erg materialistisch, geloof ik he?"

Ik vond in mijn studie de combinatie landschap en waterkwaliteit altijd prettig. Dat betreft een maatschappelijk belang. Ik doe iets zinnigs met mijn tijd en dat trekt me wel. Je hebt het niet voor het uitkiezen natuurlijk. Veel studenten komen later niet in hun vakgebied terecht en zijn tych gelukkig."

Tot nog toe had ik te weinig geld voor een heleboel dingen die ik wilde doen. Hoewel geld niet het allerbelangrijkste is... Maar ik ben vijf jaar student geweest en het studentenleven heb ik wel gezien. Een soort van evolutie van je gevoelsleven; het laatste eindje groei!"

Nu de volgende stap, eindelijk andere dingen doen. Ik heb een fijne stage in Australie gehad en ik zou er graag weer heen willen om mijn vrienden aan de andere kant van de wereld terug te zien. Australie heeft mijn reislust opgewekt, maar daarvoor heb je geld nodig."

Mijn vriend woont in Utrecht. Daar zou ik graag willen wonen en werken. Ik vind Utrecht een geweldige stad! Ja, dat is eigenlijk wel een soort droom: een fijn huis in Utrecht en een baan, liefst onderzoeksgericht. Het hoeft niet per se bij een instituut te zijn, al zou dat wel mooi zijn. Het toepassen van onderzoek in een praktijkgerichte situatie, leuk onderzoek doen op het gebied van waterbeheer en bouwkunde, dat zou ik graag willen. Bij Rijkswaterstaat of iets in die richting. Daar droom ik toch wel van."