Nieuws - 31 oktober 1996

Danone staakt verkoop

Danone staakt verkoop

Zuivelfabrikant Danone Nederland stopt in december voorlopig met de verkoop van Actimel Cholesterol Control, een yoghurt die volgens de fabrikant bijdraagt aan een verantwoord cholesterolgehalte. Actimel Drink, dat met behulp van melkzuurbacterien de darmflora zou stimuleren, blijft wel deel uitmaken van het assortiment van Danone.

Hoewel zestig procent van de Nederlandse bevolking een te hoog cholesterolgehalte heeft, zijn mensen zich daar nog niet erg van bewust", aldus een woordvoerder van Danone Nederland. Het product zou vooral preventief moeten werken. Kennelijk gaat de consument in Nederland zich pas druk maken over het cholesterolgehalte als de huisarts zegt dat dat moet."

Een nieuwe markt moet groeien, is het devies van de zuivelfabrikant. Sinds de introductie van het product in februari is daar niet veel van terecht gekomen. Deze markt krimpt momenteel slechts." Het bedrijf sluit niet uit weer met Actimel Cholesterol Control op de markt te komen, wanneer het bewustwordingsproces weer op gang komt".