Nieuws - 31 oktober 1996

DHV en Heidemij verwachten schaarste aan ingenieurs

DHV en Heidemij verwachten schaarste aan ingenieurs

Een van de redenen voor de aangekondigde fusie van de ingenieursbureaus DHV en Heidemij is dat het nieuwe bedrijf aantrekkelijker wil zijn voor afgestudeerden. Een groot bedrijf biedt meer carrieremogelijkheden en daar zullen de beste afgestudeerden graag op afkomen, menen de woordvoerders van beide bedrijven. De Landbouwuniversiteit geldt traditioneel als leverancier van Heidemij-werknemers; DHV zou gelieerd zijn aan de Technische Universiteit Delft.

De geboortegolf is achter de rug en het wordt dus steeds moeilijker om de goede studenten binnen je bedrijf te krijgen. Wij verwachten een schaarste aan ingenieurs", vertelt DHV-voorlichter J. Enst. In de toekomst hebben wij meer en meer behoefte aan mensen die over de grenzen van hun vakgebied kunnen kijken. Als gefuseerd internationaal bedrijf hebben wij die ingenieurs met die brede blik en orientatie veel te bieden."

Enst ontkent niet dat er nu nog genoeg werkloze afgestudeerden zijn die in aanmerking zouden komen voor een baan bij een van de bedrijven. Het lijkt dus helemaal geen probleem om aan ingenieurs te komen. Het zit er nu een heel klein beetje aan te komen. De fusie is ook niet gericht op vandaag of morgen. Het is toekomstgericht beleid en wij voorzien het probleem op termijn."