Nieuws - 19 september 1996

Carforum plaatst vijfhonderdste stagiaire

Carforum plaatst vijfhonderdste stagiaire

Carforum, de Wageningse non profit bemiddelingsorganisatie gerund door studenten, heeft sinds zijn oprichting in 1987 vijfhonderd studenten en pas-afgestudeerde landbouwkundig ingenieurs aan respectievelijk stages en werkopdrachten geholpen. Zowel de stages als de werkopdrachten zijn gericht op het verkrijgen van werkervaring.

Volgens bestuurslid B. Vixseboxse van Carforum is sinds de oprichting zestig procent van de kandidaten geplaatst op stages. De eerste vijf jaar van zijn bestaan bemiddelde Carforum alleen voor stages. In 1995 lag de verhouding op tweederde werkopdrachten en eenderde stages. De stages en werkopdrachten worden voor 75 procent bij bedrijven en voor 25 procent bij (semi-)overheidsinstellingen binnengehaald.

Volgens Vixseboxse doen veel studenten nog maar een stage, in de regel een buitenlandse. De werkopdrachten fungeren voor veel studenten als binnenlandse stage. Vixseboxse benadrukt dat de werkopdrachten, varierend van enkele maanden tot onbepaalde tijd, geen veredelde stages zijn. Normaliter betalen opdrachtgevers 3500 gulden bruto per maand.