Nieuws - 3 oktober 1996

Cap Volmac koopt ingang in hoger onderwijs

Cap Volmac koopt ingang in hoger onderwijs

Het landelijke automatiseringsbureau voor de universitaire administraties, SUAA, is deze week overgenomen door Cap Volmac. Het bureau was tot nu toe onderdeel van de stichting SURF. Cap Volmac beschikt nu over een goede ingang in het hoger onderwijs".

Het elf personeelsleden tellende SUAA gaat in z'n geheel over naar het nieuwe moederbedrijf. Op dit moment wordt gewerkt aan de afronding van ISIS+, een vernieuwd systeem voor studentenadministraties. Dat gebeurt in een consortium met de twee Amsterdamse universiteiten en die van Groningen, Utrecht, Nijmegen en Twente. In januari moeten deze instellingen het deelsysteem voor inschrijvingen en debiteuren hebben. Een tweede systeem voor studievoortgang en -prestaties staat voor mei op de rol.

Volgens directeur H. Koster was SUAA te klein om zelfstandig zulke programma's te blijven ontwikkelen en te ondersteunen. Bovendien is het dienstenpakket waarop men dreef erg smal geworden.

Onder het Volmac-regime wordt nu allereerst gekeken of meer instellingen een nieuw studentensysteem kunnen gebruiken. Ook personeels- en financiele administraties kunnen de komende tijd op de belangstelling van Cap Volmac rekenen. Het bedrijf wil het Jaar-2000-probleem oplossen: in veel informatiesystemen zit een klok die dreigt eind 1999 op tilt te slaan. Dat kan salarisbetalingen en andere transacties in de war sturen.