Nieuws - 9 mei 1996

Bioscoop blijft in Wageningen

Bioscoop blijft in Wageningen

G. Kuipers blijft voorlopig met zijn bioscoop in Wageningen. Nadat hij begin dit jaar besloot geen deel te nemen aan de Junushoff-verbouwplannen, was onduidelijk of hij zou opteren voor een andere bioscooplocatie in Wageningen of vertrek uit Wageningen.


Kuipers kiest nu voor een nieuwe aankleding van de bestaande bioscoop. In juni, tijdens het Europese voetbalkampioenschap, krijgen de zalen van het Molenstraattheater nieuwe stoelen, een nieuw en revolutionair geluidssysteem en nieuwe vloerbedekking.

Gedurende bijna vijf jaar was Kuipers betrokken bij plannen om in Wageningen bioscoop en schouwburg te combineren in een vernieuwde Junushoff. In het laatste plan, dat in januari sneuvelde, zou Kuipers vier zalen met zeshonderd stoelen krijgen.

Kuipers is deze week in Cannes om daar met zijn INS Pyrotechniek het vuurwerk- en geluidspektakel A tribute to cinema te vertonen. Dit vuurwerkspektakel wordt op de slotavond 15 mei afgestoken en is gebaseerd op twintig filmmelodieen. Op 7 september rukt Kuipers opnieuw uit om in Rotterdam het feest de opening van de Erasmusbrug met een vuurwerkspektakel te verlevendigen.