Nieuws - 2 maart 1995

Bijdrage Junushoff niet hoger

Bijdrage Junushoff niet hoger

De jaarlijkse gemeentelijke bijdrage aan een vernieuwd Junushoff moet 700 duizend gulden blijven. Dit gaf de commissie Volkshuisvesting en cultuur mee aan wethouder H. Blankestijn (PvdA). Maar de wethouder wees de commissie op de kosten van het oude combinatieplan schouwburg-bioscoop waar de gemeenteraad al voor gekozen had. Dat plan zou jaarlijks zo'n 785.000 gulden kosten. Het huidige plan omvat, volgens Blankestijn, niets meer dan het oude plan zonder extra bioscoopzalen, die bioscoopexploitant Kuipers nota bene zelf zou betalen en exploiteren.

Het nieuwe bestuur van de Junushoff moet nu bepalen hoe de gemeentelijke bijdrage omlaag kan. Volgens Blankestijn moeten investeringen in verbeteringen zoals de nieuwbouw van een kleine theaterzaal en akoestiek van de grote theaterzaal meer toeschouwers en inkomsten genereren. Het gemeentebestuur

gaat uit van een jaarlijkse stijging van 5 duizend bezoekers naar 85 duizend na verbouw. Dat moet hoger kunnen, aldus Blankestijn.

Burgemeester en wethouders willen in april een definitief voorstel presenteren, waarna in mei 1996 met de renovatie van de grote zaal wordt begonnen zodat deze in het najaar van 1996 deze klaar is, met de start van het theaterseizoen. Daarvoor of daarna kan de kleine zaal en de commerciele schil worden gebouwd. Het is nog onduidelijk of Kuipers alsnog bioscoopzalen wil aanbouwen.