Nieuws - 12 januari 1995

Betaald voetbal definitief weg uit Wageningen

Betaald voetbal definitief weg uit Wageningen

Met het opheffen van de Businessclub is het betaald voetbal definitief verloren voor Wageningen. Het stadion is weer overgedragen aan eigenaar gemeente Wageningen. Deze staat voor de vraag of het stadion als ijsbaan een nieuwe toekomst moet krijgen.


Volgens de ex-voorzitter van de Businessclub, aannemer A.O.J. van Swaay, is het Businesshome overgedragen aan schuldeiser J. Agterberg. Deze Wageningse directeur van aannemingsbedrijf BCE-bouw uit Ede was eerder voorzitter van FC Wageningen. Het aantal bedrijven dat lid was van de Businessclub, liep terug van ruim honderd tot enkele tientallen.

Van Swaay meent dat de weinig cooperatieve houding van de KNVB een terugkeer naar het betaald voetbal heeft verhinderd. Hij en andere initiatiefnemers zijn daarin zeer teleurgesteld: Je wordt behandeld als kleine jongens en niet eens te woord gestaan. Op de nieuwe licentie-aanvraag kregen we een fax als antwoord, nota bene naar een verkeerd adres."

Van Swaay hoopt dat de sportfunctie en het stadion behouden blijven op de Wageningse Berg. Met de organisatie van evenementen afgewisseld met wedstrijden van ondermeer Vitesse 2, is Van Swaay niet erg gelukkig. Het animo en draagvlak is niet bijzonder groot; afgezien van optredens door de Harmonie en het gebruik door de CAID, de van Berg tot Berg-race en incidenten zoals de viering van het 75-jarig jubileum van de Landbouwuniversiteit.